Jenaplanonderwijs 2.0

Foto 25

Een jenaplanschool is een gemeenschap van kinderen, ouders en leerkrachten. Kinderen krijgen er, naast de reguliere vakken als taal, rekenen en wereldoriƫntatie, veel tijd en aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling. We hanteren daarbij de basisprincipes van jenaplanonderwijs, die we in een eigentijds jasje hebben gestoken. Onze visie op jenaplanonderwijs en hoe dat in de praktijk werkt, is terug te vinden in de kernkwaliteiten, kwaliteitskenmerken en basisactiviteiten.

Alle ruimte voor de toekomst

Kiezen voor jenaplanschool Zuiderkroon is kiezen voor toekomstgericht onderwijs. Stichting Robijn beschrijft in haar onderwijsvisie dat een leerkracht een ondersteunende en coachende rol heeft. Leerlingen leren vooral door te doen en te ervaren. Ze krijgen procesgericht onderwijs met moderne middelen, dat aansluit bij de behoeften van leerlingen, ouders en leerkrachten en de eisen van de huidige en toekomstige samenleving. Dit wordt ook wel 21st century skills genoemd, een verzamelterm voor competenties die belangrijk zijn in de huidige en toekomstige kennis- en netwerksamenleving.

Ruimte voor het kind

In het dagelijks onderwijs is er alle ruimte voor het kind, dat centraal staat in het lesprogramma.

Kennismaken en aanmelden

U bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding!

Samen met ouders

Op ZuiderKroon hebben we het onderwijs georganiseerd vanuit de driehoek kind-school-ouder, waarbij het kind centraal staat.